skip to Main Content

Stombergs histora går tillbaka till 1954, när Helge Stomberg startade ett litet snickeri i Krägga, fem mil nordväst om Stockholm. Snickeriet, som har vuxit till en fabrik på drygt 3.000 kvm, är fortfarande kärnan i vår verksamhet. Här inspireras vi dagligen av trä och dess möjligheter, och det är här som vi allt sedan starten tillverkat våra trägolv.

Korta leveranstider
Fördelen med ett eget hyvleri är att vi snabbt kan få fram de golv och paneler våra kunder vill ha, oavsett storlek och utförande. Vi kan på jämförelsevis kort tid ta fram även små serier och specialsnickerier.

Vi importerar trä från hela världen
Träet till våra produkter  kommer från hela världen. I lagret, som ligger i direkt anslutning till fabriken, förvarar vi stora partier bräder i ett tiotal träslag. Träet är sorterat när vi köper det, men trots det kan variationer i färg och kvalitet förekomma. Som en extra kvalitetskontroll sorterar vi därför alltid våra tiljor för hand och plockar bort bitar med ojämnheter eller större färgavvikelser.

Från ax till limpa
Allt som lämnar vår fabrik är hantverk in i minsta fog. Vi utgår från råplank och förvandlar dem sakta men säkert till finslipade och färgsorterade golv, paneler, bänkskivor och specialsnickerier.

sidobild_fabriken
Back To Top